Alles wat je moet weten over de GameCube

game controller

De nintendo GameCube valt onder de vierde in een serie uitgebrachte spelcomputers.Op 3 Mei 2002 is deze serie in Nederland en in Belgie op de markt gebracht. De GameCube biedt betere graphics en was de opvolger van nintendo 64. In dit artikel vind je meer informatie over de GameCube.

Hoe werkt de GameCube?

De GameCube is beschikbaar in de kleuren zwart, paars, wit en zilver. Met de kleuren zwart en paars kwam de GameCube op de markt. Voor de wat ouderen was de zwarte erg in trek en de paarse was als een stuk speelgoed voor kinderen. De witte en de zilveren versie kwamen later op de markt. De GameCube viel op vanwege de unieke kubusvorm en kleur.

De GameCube werkt niet meer met spelcartridges maar met mini dvd schijfjes in een eigen formaat. Het voordeel hiervan is, is dat het spel aanzienlijk groter is qua inhoud. Het nadeel ervan is dat je wel geduld moet hebben bij het laden van een spel.

Omdat de populariteit en verkoopcijfers tegenvielen sloeg nintendo het op een andere boeg en introduceerde op 8 december 2006 de Wii. Om op de Wii spellen van de GameCube te spelen, heb je een GameCube geheugenkaart en GameCube controller nodig. Bovenop de Wii achter twee klepjes zitten de aansluitingen voor de GameCube controllers en geheugenkaarten. Niet elke Wii biedt de mogelijkheid om GameCube spellen af te spelen, daarvoor heb je de Wii modellen nodig die beginnen met het model RVL. Om met de Wii de GameCube spellen te kunnen starten volg je het diskmenu.
De specificaties van de GameCube kun je vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Nintendo_GameCube

Concurrentie:

De GameCube die in 2002 op de markt werd gebracht moest een zware tijd aangaan met Microsoft en Sony, hun hadden eerder hun console op de markt gebracht, waaronder de playstation 2 in het jaar 2000 en de Xbox in 2001. De GameCube had het nadeel dat het geen dvd’s kon afspelen. De concurrenten boden deze optie wel aan. Panasonic bracht in Japan een GameCube op de markt met een dvd speler, deze werd de Panasonic Q genoemd.

Jongeren over GameCube

De GameCube die zich het meest gericht heeft op jongeren tussen de 17 en 24 jaar is toch niet heel populair geworden. De jongeren zouden het spel te kinderachtig hebben gevonden. Naar het schijnt komt dat door het spel Mario wat niet bij iedere jongere in trek is. Gelukkig is er nog een groot deel die goed over de GameCube te spreken is.
Wil je een GameCube aanschaffen? Bekijk dan dit filmpje over de aankoop en de populaire spellen van GameCube.

Hieronder de lanceertitels van de spellen:

Japan 14 september 2001

 Luigi’s Mansion
 Super Monkey Ball
 Wave Race: Blue storm

Verenigde Staten 18 November 2001

 All-Star Baseball 2002
 Batman Vengeance
 Crazy Taxi
 Dave Mirra Freestyle BMX 2
 Disney’s Tarzan Untamed
 Luigi’s Mansion
 Madden NFL 2002

Europa 3 mei 2002

 Batman Vengeance
 Bloody Roar: Primal Fury
 Burn out
 Crazy Taxi
 Coupe du Monde: FIFA 2002
 Dave Mirra Freestyle BMX 2

Wil je gauw een GameCube in je bezit hebben? Via internet zijn er verschillende aanbiedingen voor nieuw en tweedehands, kijk eens in de mariocubewinkel op: https://www.mariocube.nl/GameCube_Winkel.php

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *