Computerspelletjes spelen op je werk, hoe doe je dat?

Tegenwoordig is het niet zo ongebruikelijk dat bedrijven een speciale Game Room hebben voor employees om te ontspannen tijdens hun pauzes om zo de onderlinge band te verstevigen en het moraal op de werkvloer te vergroten. Het kost het bedrijf niet al te veel omdat je in feite preventief bezig bent de stress van je employees te verminderen door hen de ruimte te geven om zo relaxed mogelijk de werkdruk aan te gaan. Indien je voor zo een bedrijf werkt die het spelen van games juist stimuleert bij werknemers dan mag je jezelf wel gelukkig noemen. Indien dat niet het geval is, zijn er genoeg alternatieven die je eventueel aan het werk wel zou kunnen gebruiken.

Roeien met de riemen die je hebt

Als je van plan bent aan het werk geheel incognito games te gaan spelen dan zijn de volgende tips zeker aan te raden. Ten eerste is het goed om geen intensieve games te gaan spelen want je bent tenslotte aan het werk en niet thuis. Dus laat je Black Ops, Dota, World of Warcraft maar lekker thuis liggen. Deze games kunnen je PC en de server van het bedrijf overbelasten waardoor je niet alleen gesnapt wordt maar dan ook voor vertraging zorgt voor de rest van je collega’s. Pak gewoon een van de klassiekers op zoals minesweeper en solitair die heel erg licht draaien. En indien je Windows 8 naar boven draait op je PC zul je versteld staan van wat Microsoft heeft kunnen doen met deze oldies. Ze zijn compleet nieuw leven ingeblazen met een moderne interface en mooiere visuele effecten.

Niet gesnapt worden?

Natuurlijk willen we alle sporen van niet-werken wegwissen dus doe jezelf een grote gunst en ga met je browser ‘incognito’. Het leuke van een incognito sessie is dat totaal niets wordt opgeslagen. Dus er valt niets te bespeuren van je zoekopdrachten, browser geschiedenis, wachtwoorden etc.

En nu een paar games zoeken

Bij het zoeken naar een online flash game zorg er dan voor dat de website die je bezoekt virus vrij is. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden maar een eenvoudige manier is om je browser te voorzien van een “WOT” extensie. Deze geeft je dan aan wanneer een website veilig, verdacht of geheel onveilig te bezoeken is. Het is gebaseerd op het principe van een community van gebruikers die hun ervaringen delen met het collectief. Dus je hebt sowieso de zekerheid dat de ratings komen van mensen die zo’n site al bezocht hebben. Eenmaal een website gevonden en een paar leuke games? Dan kun je lekker aan de slag zodra de verveling je een beetje bekruipt. Als je PC Windows 8 naar boven draait en je de ruimte hebt om gebruik te maken van de Windows App Store kun je daar ook wat hele leuke licht draaiende games vinden.

Keyboard tips om over te schakelen tussen game en werk

Het is handig om wat keyboard shortcuts te kennen die je zullen helpen bij het terugkoppelen naar je werksheet of het bedrijfsprogramma indien er plots op je gelet wordt. Een zo’n shortcut is de ALT-toets in te houden en vervolgens met de TAB-toets te schuiven tussen openstaande programma’s. Of misschien moet je vliegensvlug je game sluiten? Dan druk je gewoon op ALT + F4 om het openstaande programma, in dit geval je game, te sluiten.

Nu ben je stappen verder in het spelen van je games op het werk. Wees altijd veilig en zorg ervoor dat niets in gedrang komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *