Terug in de tijd met de Dolphine Emulator

De GameCube had het tegen Playstation 2 en de Xbox moeten opnemen maar heeft geen grote successen kunnen boeken. Nintendo’s console met optical discs heeft maar 21.74 miljoen units kunnen verkopen voordat het werd stopgezet in 2007. Toch was het niet een totale flop en zijn er wel een redelijke hoeveelheid aan goede games ervoor uitgekomen die we vandaag de dag weer van kunnen en mogen genieten. Misschien was je iemand die uren lang zat achter zijn Nintendo GameCube met games als Diddy Kong Racing, Smash Bros en Perfect Dark? Heb je weliswaar dat nostalgisch verlangen gehad terug in de tijd te gaan toen gamen heel erg simpel was? Wel dan is dit artikel speciaal voor jou geschreven. We zullen een kijkje nemen in de wereld van Emulators die tegenwoordig het alternatief zijn voor hen die zin hebben oude console games te spelen zonder daarvoor een fysieke console aan te schaffen.

Wat is een emulator?

Een emulator is een software programma die je in staat stelt een game console te simuleren. Hierdoor kun je dan de games die er voor zo’n console zijn spelen op een andere type hardware zoals een computer. Er zijn verschillende soorten emulators voor bijna iedere gaming console. Zo bestaat er een emulator voor de Gameboy Advance, PSP, PS2 en natuurlijk ook de GameCube. Hoewel emulators theoretisch gezien alle games zouden moeten draaien zijn ze toch nog beperkt door de hardware waarop ze draaien en de code die gebruikt is om het programma te schrijven. Vandaar dat de developers van deze emulators vrijwel constant bezig zijn hun code te verbeteren zodat er meer games ondersteunt kunnen worden en dat gameplay even goed of zelfs beter is dan op de originele console. Het is een ‘ongoing’ proces en hiervoor wordt dan ook vaak de hulp gevraagd van de gebruikers om dan te komen met terugkoppeling zodat eventuele bugs weggewerkt kunnen worden.

De Dolphine Emulator

De Dolphine Emulator is voor zowel de GameCube als de Wii en stelt je in staat om te genieten van de games die op deze consoles voorkomen. Deze keer kun je de games vanachter je PC zitten spelen met een controller eraan gekoppeld en het liefst in een hogere resolutie namelijk 1080p. Verder is de emulator te gebruiken met alle PC-controllers, multiplayer via internet en veel meer. Gewoonweg meer vrijheid die je dus niet had op de oude GameCube. De emulator is voor zowel Windows als Mac te verkrijgen en is zeker de moeite waard te downloaden. Voordat je het download dien je wel te weten of je PC voldoet aan de eisen om het programma soepel te laten draaien. Nadat je jezelf overtuigd hebt over dat het goed zal draaien kun je aan de slag met het zoeken naar wat games. De games kun je gewoon via Google zoeken door als zoekopdracht te kiezen voor “GameCube Roms”. Je vindt vrijwel alle games die je maar kunt bedenken voor de Cube. Nu je weet wat een emulator is en welke je zou moeten gebruiken indien je graag GameCube games wilt spelen mag je vol vertrouwen aan de slag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *